RTL Group maakt jaarcijfers bekend: RTL Nederland doet het goed

donderdag 14 maart 2024
Foto: © RTL 2023

Sven Sauvé, CEO: 'De resultaten van RTL Nederland over 2023 hebben onze verwachtingen overtroffen en ik ben dan ook ontzettend trots op iedereen die daar een bijdrage aan heeft geleverd.'

'Ons streamingplatform Videoland groeide flink door en bereikte tegen het eind van het jaar maar liefst 1,4 miljoen betalende abonnees. Onze lineaire zenders wisten opnieuw een recordmarktaandeel te realiseren, ditmaal van maar liefst 35,1% in onze kerndoelgroep van 25-54 jaar; een verbetering van het vorige recordjaar 2022. Dit alles heeft geleid tot een mooi financieel resultaat, waarmee we kunnen blijven investeren in de beste Nederlandse content op het gebied van entertainment, series, documentaires en onze journalistieke nieuws- en actualiteitenprogramma’s. Onze ambities om lineair marktleider te blijven en met Videoland de nummer 1-streamer van Nederland te worden blijven hiermee fier overeind. Natuurlijk zijn er in deze dynamische mediawereld uitdagingen genoeg, maar dankzij de sterke relatie die we hebben met onze kijkers, makers en adverteerders zie ik de toekomst met veel vertrouwen tegemoet', aldus nog CEO Sven Sauvé.


 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Hunted into the Wild' (AVROTROS)

Pieter Valley en Appie Mussa, Sander en Jordy Huisman, Mátyás Bittenbinder en Sterrin Smalbrugge, Do en Loiza Lamers, Chatilla van Grinsven en Steven Brunswijk en Krista en Marcelle Arriëns slaan op de vlucht in Noorwegen. Wie blijven de hunters een stap voor in een gebied waar overal gevaar dreigt?

'Hunted into the Wild VIPS', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers