Videoland en AT5 presenteren de documentaire 'De Gijzeling In De Apple Store'

woensdag 21 februari 2024

Amsterdam, 22 februari 2022, de stad is in de ban van een gijzeling in het hart van de stad: bij de Apple Store. Een gebeurtenis die uiteindelijk heel Nederland uren in de greep hield.

Roos Gerritsen maakte er een indrukwekkende documentaire over, met nooit eerder vertoonde beelden. Ze brengt de kijker dichter bij de gijzeling, gijzelnemer Abdel A. en de slachtoffers. Videoland en AT5 bundelen speciaal voor dit verhaal de krachten, om zo landelijke aandacht te kunnen schenken aan de intense reconstructie van deze avond. 'De Gijzeling In De Apple Store' is op donderdag 22 februari vanaf 20.00 uur te zien bij AT5 en gelijktijdig te streamen bij Videoland.


Over 'De Gijzeling In De Apple Store'
AT5 kreeg de beschikking over unieke beelden en geluidsopnames van de gijzeling. De analyse daarvan en de reconstructie van het materiaal duurde een jaar en resulteerde in een beklemmende documentaire. Van minuut tot minuut zit je op de huid van de betrokkenen. Zelden kwam een documentaire zo dichtbij. Zo spreekt Roos met de politie, EOD (Explosieve Opruimingsdienst Defensie) en slachtoffers. Ze volgt tot in detail de avond die bij vele mensen in het geheugen gegrift staat en die, uiteindelijk door een flesje water, een heldhaftige gijzelaar en de ingreep van politie, tot een einde kwam.

Vanaf donderdag 22 februari is de tweedelige serie, geproduceerd door AT5, vanaf 20.00 uur te zien bij AT5 en te streamen bij Videoland. Regie: Roos Gerritsen, producer: llonka Klok, eindredactie: Frank Eisma en Menko Arends.

 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers